Een schoon huis of bedrijf dankzij een deurmat

E

De zon schijnt nu nog vol op, maar helaas kan dit niet het hele jaar duren en begint over een paar maanden de herfst. Dit is een periode met grijs weer. Veel regen, harde wind en veel vallende bladeren. Een periode waarin de straten dus erg vuil zijn. Wat je dan niet wilt is dat al dat vuil van buiten mee naar binnen wordt genomen in je huis of in je bedrijfspand. Hiervoor zijn matten de perfecte oplossing. Er zijn echter wel verschillende soorten matten met allemaal een andere werking. De twee meest voorkomende mattensoorten zijn toch wel de droogloopmat en de schoonloopmat. Maar wat is het verschil tussen de twee matten? Dat lees je hieronder.

Wat is de specialiteit van iedere mat

Het verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat zit hem in de specialiteit die iedere mat heeft. Zo heeft een droogloopmat als specialiteit dat schoenen droog worden. Dit komt doordat de mat is gemaakt van katoen. Schoonloopmatten verwijderen met namen het vuil van de schoenen. Een schoonloopmat is gemaakt van nylon en heeft daardoor een schrapende werking. Het is niet zo dat een schoonloopmat niet droogt of dat een droogloopmat geen vuil verwijderd, maar het is wel zo dat iedere mat zijn eigen specialiteit heeft.

Een goede mat verbeterd de eerste indruk

Wanneer je ergens voor het eerst komt dan wordt je eerste indruk bepaald door de ontvangst. Deels door hoe het er uit ziet, maar ook zeker door of het schoon en verzorgd is. Stel je hebt een afspraak bij een bank zoals de ING bank, dan komt het niet overeen met je verwachting wanneer het pand niet schoon of verzorgd is. De verwachting bij een bank is namelijk dat het netjes en schoon is. Je wilt tenslotte ook niet dat ze slordig met je geld om gaan. Met dank aan een goede mat is de entree een stuk meer verzorgd dan zonder een goede mat.