Waarom Huur je een Auto?

W

Ook als je op een gunstige locatie woont en in het dagelijks leven eigenlijk alles wandelend of met de fiets afkunt kan er wel eens een moment zijn dat je een auto nodig hebt. Je kunt dan Sixt Rent a Car bezoeken om een bestelwagen of huurauto bij ze te huren. Dit kan al voor een dagje maar ook voor een week of langer. Maar wat is een huurauto precies? Wat zijn de voordelen van een huurauto? Hoe regel je nou zo’n bestelwagen om te huren? En waarvoor zou je zo’n bestelelwagen of huurauto nou eigenlijk nodig kunnen hebben? Op die vragen willen wij je graag een antwoord proberen te geven.

Wat Is een Huurauto?

Een huurauto is een auto, bestelwagen of busje dat je tijdelijk tot je beschikking hebt. De auto is en blijft het eigendom van het verhuurbedrijf of de patticuliere verhuurder die jou de auto ter beschikking stelt maar jij mag er, tegen betaling, voor een bepaalde periode gebruik maken. Een huurconstuctie is anders dan een auto leasen omdat bij verhuur de periode dat je de auto ter beschikking hebt van tevoren is bepaald. Bij lease is dit niet zo en blijft het leasecontract doorgaan tot jij of de verhuurder het contract opzegt.

De Voordelen van een Huurauto

Het huren van een vervoersmiddel kan een aantal voordelen hebben. Zo staat er geen voertuig ongebruikt voor de deur te wachten op die enkele keer dat je het eens nodig hebt. Daarnaast loop je niet het risico dat je met hoge kosten komt te zitten als er iets mis blijkt te zijn met de auto. Deze kosten zijn namelijk voor de eigenaar van het voertuig. Ook over verzekeringen en wegenbelasting hoef je je niet druk te maken.

Hoe Regel Je een Huurauto?

Tegenwoordig is het echt heel makkelijk om een huurauto te regelen. Je kunt dit meestal via de website van een autoverhuurbedrijf doen. Die wil dan graag wetne van wanneer tot wanneer jij de auto wilt huren. Dit kan een dagje zijn maar ook enkele dagen, een week of zelfs een maand. In het geval van huur is de periode altijd van tevoren bepaald. Ook moet je aangeven hoe oud je bent en wat je andere persoonlijke gegevens zijn. Het spreekt natuurlijk voorzich dat je een rijbewijs nodig hebt en deze ook aan het verhuurbedrijf moet kunnen laten zien.

Redenen om een Auto te Huren

Er zijn best een aantal redenen waarom je een auto zou willen huren als je normaal geen auto nodig hebt. Misschien heb je wel een belangrijke afspraak aan de andere kant van het land of ga je graag eens op familiebezoek. Dat gebeurd maar eens in de zoveel tijd en daar kun je dus makkelijk een auto voor huren. Het kan natuurlijk ook dat je er gewoon even een dagje of paar dagen tussenuit wilt. Veel autoverhuurbedrijven bieden ook autoverhuur in het buitenland aan. Dus je kunt ook een auto huren als je op vakantie gaat en daar wat door de omgeving wilt kunnen touren. En verder kan het nog zijn dat je wat zware of grote spullen hebt te verhuren maar daar geen hele verhuiswagen voor nodig hebt. Dan kan het handig zijn om even een busje of bestelwagen te huren.