Werken bij een klusbedrijf

W

Als werknemer bij een klusbedrijf heb je een baan die totaal niet te vergelijken is met de baan zoals de kantoorbaan die iedereen altijd voor ogen heeft. Je baan speelt zich zelf nooit af achter een bureau met computer, nee jouw kantoor is elke dag weer andermans huis. Dit lijkt in het begin misschien wat ongemakkelijk omdat je heel de dag bij iemand anders over vloer bent en je toch een beetje oplet met wat je doet. Echter na een aantal weken/maanden zal je hier gewend aan zijn en doe je vrij je werk.

Soorten klusbanen

Klusbanen, er bestaan veel verschillende klusbanen bijvoorbeeld loodgieter, tegelzetter, Schilder, Dakdekker etc. Dit zijn allemaal banen waarbij je ingehuurd wordt door mensen die simpel gezegd zelf niet handig genoeg zijn om een klus te verrichten. Zo zal je dagelijks bij meerdere huishoudens ‘binnenvallen’ om te klussen. Vaak werken klussers in de regio, er bestaat niet echt een groot bedrijf in Nederland waar je klusser bij inhuurt die vervolgens naar alle bestemmingen in Nederland moeten afreizen waar ze nodig zijn. Nee, meestal werken ze voor lokale klusbedrijven die in hun regio de klussen graag op zich nemen, denk aan tegelzetter Geldrop bijvoorbeeld.

Hobby als werk

Bij de meeste klussers is het begonnen als een hobby, vroeger ging er thuis wat kapot en jij was handig dus keek of je het op kon lossen. De klussers ontdekte dat ze toch wel een stuk handiger waren dan de rest en dat ze plezier hadden en nog steeds hebben in deze klussen. Mensen onderschatten de klusberoepen vaak en zeggen dat er niks aan is, echter wanneer je er goed in bent en je hebt er plezier in dan ben je dagelijks bezig met je hobby waar je vervolgens ook nog eens geld voor verdiend.