De juiste aankleding kiezen voor jouw evenement

D

Een evenement organiseren op een externe locatie, je moet het maar kunnen. Je moet met zoveel verschillende zaken rekening houden dat je al snel al het overzicht verliest. In principe is dat ook niet zo gek, want overzicht houden is nou eenmaal erg lastig. Gelukkig kan ik jou wel op weg helpen door op een goede en juiste manier je evenement in te richten. Hierbij heb ik het over de juiste keuzes maken in de vorm van: catering, aankleding en natuurlijk de locatie. Al deze zaken samen, met jouw toewijding als evenementen organisator maken samen de perfecte balans op voor een goed georganiseerd en succesvol evenement.

Het begint allemaal bij de locatie

Ik zie maar wat vaak dat bedrijven hun keuze voor een bepaalt evenement laten afhangen van subjectieve zaken, zoals: hoe mooi vind ik de locatie of hoe mooi vinden collega’s de locatie. Dat is alleen allemaal niet echt relevant. Een goede locatie kies je namelijk op basis van hoe goed de locatie aansluit op de wensen en demografische kenmerken van de personen die op je evenement afkomen of degene die je uitnodigt. Kies in eerste instantie een locatie die goed te bereiken is via zowel het openbaar vervoer als met de auto en daarnaast een locatie waarbij je zeker weet dat er geen andere evenementen op dezelfde dag in dezelfde stad zijn als de dag van je evenement.

De juiste catering

Tijdens je evenement wil je natuurlijk geen mensen buitensluiten. Het is om die reden enorm relevant om ervoor te zorgen dat de catering van de gekozen evenementenlocatie aansluit bij jouw potentiƫle gasten. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er mensen op je evenement afkomen die allergisch zijn voor bepaalt voedsel of natuurlijk beperkt worden door hun geloof. Hier rekening mee houden en dit bespreken met je locatie zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt op jouw evenement.

De aankleding

Afhankelijk van het type evenement dat je gaat organiseren is de aankleding belangrijk om alles kloppend te maken. Ga je voor een bepaalt themafeest, dan is de aankleding natuurlijk nog belangrijker. Ga niet zomaar in zee met de leverancier die de locatie aandraagt maar zorg ervoor dat je zelf ook een beetje onderzoek doet. Dit kan namelijk een boel geld schelen.

Succes

Ik wens je enorm veel succes bij het organiseren van je evenement en hoop dat de tips uit deze blog je een beetje op weg hebben geholpen om het allerbeste evenement neer te zetten dat je neer kunt zetten.