Wat is er allemaal te doen in Leeuwarden?

W

Van alles! Ook al is er niks speciaals gepland op de dag dat je de stad bezoekt, dan heb je alle tijd en ruimte voor jezelf om het avontuur persoonlijk op te zoeken. We helpen je graag op weg!

Struinen door de straten, meedansen op muziek of gefascineerd raken door een film. Wat kun je eigenlijk niet in Leeuwarden? Een gezellige dag beleef je zeker! Wanneer je benen moe worden, is het hoog tijd om een terrasje op te zoeken. Die vind je in de Friese hoofdstad gelukkig bij de vleet! En wat tref je er allemaal nog meer aan?

Effe zitten, hoor

We blijven eerst even bij dat terrasje. En dat kopje koffie. Of glaasje fris. Tentjes te over in Leeuwarden om je rust te pakken en je dorst te lessen. Bijvoorbeeld in de gezellige Ierse pub Paddy O’Ryan! Even verderop vind je Post-Plaza Hotel & Grand Café, gevestigd in het voormalig Postkantoor. Zowel voor een versnapering als voor een verblijf kun je hier prima terecht! Op steenworp afstand tref je de Blokhuispoort, met allerlei leuke winkeltjes en kramen. Hier is tevens De Bak gesitueerd, waar je geheel in stijl van een heerlijke lunch kunt genieten! Ook een rondleiding door de voormalige gevangenis is mogelijk.

Naar ‘t Friese land met ‘n gat in je hand

Oké, misschien wat overdreven. Maar we hebben je aandacht, toch?! Hoe het ook zij, voor iedere hobbyist is er in Leeuwarden wel een persoonlijk Walhalla. Boekenwurmen gaan naar Van der Velde op de Nieuwstad, een zeer uitgebreid etablissement met nieuwe én tweedehands titels. Aan de Voorstreek komen muziekliefhebbers samen, en wel in King Kong Records. Verzamelaars van oud en nieuw vinyl kunnen hier hun hart ophalen! Het deskundige personeel weet je moeiteloos naar de juiste afdelingen te verwijzen. Het Zwarte Goud vliegt er als warme broodjes over de toonbank! Even verderop ligt De Duif, dé trekpleister voor kunstenaars en andere creatievelingen. In voor een spelletje? Daarvoor loop je nog een stukkie door naar de Peperstraat, waar de goed geïnformeerde werknemers je maar wat graag aan sociaal vermaak helpt!

Tafelen

Na een lange dag blijf je uiteraard nog even plakken en ga je uit eten in Leeuwarden. Zowel Nederlandse kost als de buitenlandse pot is hier volop te vinden. Zowel in het hart van het centrum als vlak daarbuiten kom je de leukste restaurants tegen! Ook eetcafés waar je tevens de rest van de dag terecht kunt zijn in Leeuwarden niet zeldzaam. Spiezz, Amfora en Taj Palace zijn enkele restaurants die een eervolle vermelding in dit artikel waard zijn. Eet smakelijk, zouden we zeggen!