De 4 lekkerste keukens op een rij!

D

Italiaans

Wat zou ons leven zijn geweest zonder de Italiaanse keuken? Daar willen we niet eens aan denken. Want er gaat namelijk geen week voorbij zonder dat we ons maagje gevuld hebben met een pasta of pizza gerecht. Naast dat het super lekker is is het ook heel goedkoop. Heb je geen zin om vanavond zelf wat te kopen? Ga uit eten in Leeuwarden in één van de gezelligste Italiaanse restaurants. Geniet van een 3-gangenmenu met hoge korting!

Japans

Het eerste wat in je gedachte opkomt wanneer je aan de Japanse keuken denkt is natuurlijk sushi! Dit is dan ook het bekendste Japanse gerecht wereldwijd. De kleurrijke Nigiri’s en Maki rolls zijn dan ook favoriet van ons allen. Sushi wordt voorbereid op verschillende manieren. Nigiri is een stukje vis – bijvoorbeeld zalm, tonijn, paling of garnaal – die op een bedje van rijst wordt gelegd. Daarnaast hebben we Sashimi: rauwe vis zonder rijst. Met een dipje in de sojasaus is het een ware genot in je mond. In Nederland is Sumo de grootste sushi keten die zowel een á-la-carte-menu als all-you-can-eat aanbiedt.

Turks

Een heerlijke warme broodje döner met knoflooksaus en sambal eroverheen. Of een pittige kebab schotel die al je smaakpapillen activeert. We zien het dagelijks voorbij komen op bijna elke hoek van de straat. Voor studenten is het inmiddels een vaste onderdeel geworden van het uitgaanscultuur. Niet alleen na een succesvol feestje met een aantal drankjes op is het broodje met warm vlees een genot, maar ook als avondeten is het makkelijk en lekker.

Spaans

Ken je dat, met een grote groep vrienden wil je uiteten, maar de ene lust dit niet en een ander heeft een eigen voorkeur? De perfecte oplossing hiervoor is vanzelfsprekend: all-you-can-eat uit eten gaan bij een tapas-restaurant! Tapas bestaat uit kleine verschillende hapjes die iedereen wel lust. Thuis kun je het zelf natuurlijk ook maken. De voorbereiding hiervan is eenvoudig waardoor je tijd bespaart.