Televisie veranderd het dagelijks leven

T

Waar we vroeger niet eens konden denken aan avonden waar we samen met het gezin op de bank tv konden kijken is dit iets geworden wat we tegenwoordig dagelijks doen. De televisie lijkt één te zijn geworden met de inrichting van het huis. Wanneer er besloten wordt om een huis te kopen, moet er natuurlijk besloten worden hoe het huis ingericht wordt. Tegenwoordig wordt het steeds normaler om als eerst te kiezen wat voor televisie er in het nieuwe huis geplaatst worden in plaats van hoe we de slaapkamers of de woonkamer verder gaan meubileren.

Informatie voorziening

De televisie heeft veel positieve gebeurtenissen met zich meegebracht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het nieuws, doordat ieder huishouden tegenwoordig een televisie in zijn of haar woonkamer of zelfs meerdere kamers in huis heeft staan, heeft iedereen elke dag weer toegang tot het nieuws en wat er gebeurd om hen heen in de wereld. Verder zorgt de televisie voor een goede manier om tijd te verdoen of om tijd te spenderen met de mensen waarmee je wilt. Tegenwoordig bestaan de televisies uit steeds meer technologie en is het mogelijk om programma’s zoals Netflix te downloaden waardoor er toegang is tot duizenden films en series. Denk hierbij aan een DVB Multiviewer, dit is een televisie die bestaat uit de nieuwe technieken waardoor het mogelijk is om gemakkelijk een visueel overzicht te krijgen van alle programma’s die uitgezonden worden.

Negatieve eigenschappen

Echter heeft de ontwikkeling van de televisie natuurlijk ook negatieve eigenschappen. Zo speelt de jeugd tegenwoordig niet meer buiten of sporten ze minder maar wordt er steeds vaker gekozen om bij iemand thuis af te spreken om vervolgens televisie te gaan kijken of te gaan gamen op de televisie. Op deze manier worden kinderen in Nederland steeds luier en wordt het binnen voor de televisie zitten steeds normaler.