Trouwlocaties aan het water en hun charme

T

Een week geleden, vorige week dinsdag om precies te zijn, had ik het geluk dat ik met een klein groepje collega’s mee mocht om voor de gezelligheid het nieuwe bootje van een van deze collega’s “uit te proberen”. Nog nooit eerder had ik me gerealiseerd dat de wereld vanaf het water er zo anders uit zou zien! Het geeft een kijkje in een hele andere, bijzondere wereld. Achtertuinen waar met het mooie weer gebarbecued werd, waar kinderen aan het spelen waren, bootjes op het droge waren opgehaald of juist met de deining meeklotsen aan een klein steigertje. Ook een ander ding viel op, toen we een (bij ons) bekende horeca-gelegenheid voorbij voeren: wat moet het prachtig zijn om op een terras aan het water een feest te vieren!

Geen wonder dat trouwlocaties aan het water een bekende en populaire zoekterm is in de Nederlandse zoekmachines. Wij Nederlanders zijn kennelijk (en dus terecht!) gek op water! Natuurlijk kun je ook andere partijen, denk aan jubilarissen, diplomafeestjes, verjaardagen, bedrijfsfeestjes, burenfeestjes, etc, maar met name voor huwelijksfeesten speelt de keuze voor de locatie vaak een grote rol. Des te meer reden om op zoek te gaan naar iets unieks.

Trouwlocaties aan het water hebben iets waar we gek op zijn

Of het nu in ons bloed zit of niet: het uitzicht, de openheid en vrijheid die het water met zich meebrengt: we houden ervan! Echter, denk ook eens aan de mogelijkheid van het organiseren van een spectaculaire aankomst voor het bruidspaar, bijvoorbeeld op een speedboot! Met een klein vaarbewijs is er al een hoop mogelijk en je gasten zullen jouw binnenkomst op het huwelijksfeest nooit meer vergeten, dat is een ding dat zeker is!

Het vinden van de geschikte locatie is natuurlijk vooral afhankelijk van de wensen en reismogelijkheden van het bruidspaar en hun gasten. Neem eens een kijkje op diverse blogs die een aantal mogelijkheden op een rijtje zetten. Bijvoorbeeld de trouwlocatie aan het water in Capelle is in mijn beleving een pareltje!