Barista cursus

B

Het is belangrijk dat je als barista over genoeg kennis en vaardigheden beschikt om de mensen die naar een lekker bakje koffie verlangen hierin te voorzien. Tegenwoordig zijn er veel verschillende koffiesoorten cappuccino, latte macchiato en ga maar door. Als barista moet je hier allemaal verstand van hebben om dit aan de gasten te serveren. Het is daarom handig om een barista cursus te volgen zodat je over de juiste kennis en over de juiste vaardigheden beschikt. De barista cusrus kan ook gebruikt worden als opfriscursus zodat je weer weet hoe alles moet en de dingen niet vergeet, want dat zou zonde zijn toch?

 

De barista cursus is niet alleen voor mensen uit de horeca

 

Het is niet noodzakelijk als je de barista cursus wil volgen dat je horeca-ervaring hebt of momenteel in de horeca werkt. Het kan ook zo zijn dat je de barista cursus puur volgt omdat koffie een hobby van je is en dat je er meer over te weten wil komen. Dit komt wel vaker dat mensen puur uit passie voor koffie de barista cursus volgen. Ik moet toegeven dat barista ook gewoon een heel mooi beroep is wat je moet waarderen.

 

Koffiezetten met de juiste techniek

 

Achter koffiezetten zit nog een hele techniek die vaak nog door veel mensen wordt onderschat. Daarom zeggen we ook op de barista cursus dat je het vak niet moet onderschatten want er zitten veel haken en ogen aan. Maar er is 1 gouden regel en dat je het bakje koffie met liefde en aandacht moet maken want dit is te merken in het eindresultaat. Voorderest moet je de juiste technieken toepassen om het perfecte bakje te serveren. Het is handig dat je de technieken van een professional leert zodat je het eigenlijk niet fout doet, want als je het eenmaal goed hebt aangeleerd vergeet je het de rest van leven niet meer.